Започнаха реални дейности по ремонта на ул. „Търговска” в Ямбол

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На 22-я ден след първата копка за ремонта на ул. „Търговска” в Ямбол, днес вече има живот на строителния обект. Багер разкопава асфалта и плочки от тротоара в началото на улицата до границата ѝ с пл. „Освобождение”.

Символичен старт на строителството бе даден от кмета Валентин Ревански на 18 август, след което настъпи затишие, а в оградения участък бяха разположени единствено фургон на строителната фирма и химическа тоалетна.

Обновяване на ул. „Търговска”- в отрязъка ѝ от пл. „Освобождение” до ул. „Преслав”, е на стойност 1 872 000 лева и трябва да бъде извършен за около 8 месеца. Изпълнител е сливенската фирма „ГРАДИ” ЕООД.

Ремонтът включва подмяна на уличната настилка, като вместо асфалт, ще се полагат бетонни плочи и павета от вибропресован бетон, ще се обособят цветни кътове, чешми, велоалея, ще се изгради ново улично осветление и др. В обхвата на проекта са включени и участъци от улиците „Бяло море”, „Кабиле” и „Св. Св. Кирил и Методий”, заключени между двете успоредни пешеходни улици „Г. Раковски” и „Търговска”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова: Решенията за пенсиите не са взаимноизключващи се, а взаимнодопълващи и възможни

Решенията за пенсиите не са взаимноизключващи се, а взаимнодопълващи и възможни – важно е воля дали има. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. По думите ѝ едното представлява трайна мярка, а другото представлява антикризисна помощ. "Големият въпрос е защо не искате да ги приложим и двете?", […]