Започна строителството на две детски градини в столичен квартал

NetNews

Започна строителството на нови корпуси на две детски градини в столичния квартал „Дианабад“, район „Изгрев“ – 30-а и 49-а детски градини.

В София в момента се строят 22 сгради, като 4 други вече са завършени и предстои да бъдат въведени в експлоатация, припомня БНР. Общо 103 нови градински и яслени групи ще бъдат разкрити, обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев:

„За район „Изгрев“ това е четвъртата сграда, която се строи в момента. На есен трябва да бъдат готови всичките като петата, една от най-големите за 15 групи, попада в плана за зеления ринг и поради обжалването на градоустройствените процедури не може да започне строителството и на петата детска градина. Тези градини се изграждат по плана на г-жа Фандъкова, който много ясно, точно разписва в кои райони, там, където има най-много нуждаещи се, приоритетно ще се строят нови сгради, за да можем да отговорим на нарастващите потребности на града и неговите граждани, за да можем да сме сигурни, че бързо ще бъде навкасан недостигът“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лаутаро върна Интер в правия път

Интер се наложи с 1:0 над Верона в късния мач от съботните мачове в Серия А, като така се върна в правия път след равенството преди седмица срещу Монца. Лаутаро Мартинез стана автор на единственото попадение скоро след първия съдийски сигнал в срещата. Тимът на Симоне Индзаги обаче продължава да […]