Започна театралният фестивал „Талантино” в Благоевград

NetNews

Започна Деветото издание на театралния фестивал „Талантино”, който ще се проведе от днес до 19 юни включително, в Младежкия дом на Благоевград, предаде БНР.

В него участват най-добрите театрални школи от цяла България. Журито е с председател Любомир Фърков – директор на театър „Сълза и смях” и членове – актьорите Цветан Николов и Калин Костадинов. За първи път към журито се присъединява Ирина Клищевская – директор на театър „Колесо” в Киев, Украйна. В неделя ще пристигне и Ники Станоев, който ще връчи наградите на победителите в три категории – до 4-ти, до 8-ми и до 12-ти клас. Програмата предлага интересни заглавия със съвременна драматургия и световна и българска класика, авторски спектакли и мюзикали.

Цял ден ще има представления, официалното откриване е в 19 часа, след него започва спектакълът „Ревизор” от Гогол на Театрална школа „Ер малък” към Драматичен театър „Проф.Енчо Халачев” – Благоевград, с ръководител Бранимир Митов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Стилиян Петров: Време е да напуснете „Туристическата агенция БФС“

Стилиян Петров е поредният голям футболен деятел, който излезе публично днес, за да коментира последните събития около БФС, а именно решението на Софийски градски съд, с което конгресът от 12 октомври 2021 г. бе признат за нелегитимен. „Единствената промяна, която трябва да стане, сте вие да напуснете БФС. Извинение! „Туристическа […]