Заради коронавируса Маскараден фестивал „Кукерландия” – под въпрос

NetNews

Заради увеличаване на заразените от коронавирус в Ямболска област Маскараден фестивал „Кукерландия”, чието провеждане е обявено от 12 до 14 март, може да бъде забранен. Това съобщи БНР – Бургас, позовавайки се на информация от Регионалната здравна инспекция. Засега няма затягане на мерките на местно ниво, но предстои да бъде взето окончателно решение за провеждането на фестивала, поясни Донка Желева от РЗИ- Ямбол. Всичко зависи от епидимиологичната обстановка. „Ако се влоши, разбира се, че ще бъде забранен, за съжаление и този празник, защото животът е по-ценен от празниците“, е становището на представителя на инспекцията.


Данните сочат, че броят на заразените с коронавирус в Ямболска област расте. Заболеваемостта в района вече приближава 300 на 100 000 души. В четири отделения на държавната болница се приемат пациенти, а през последните дни средно на денонощие се хоспитализират 10-12 души, като вече се достигнати нивата от края на ноември миналата година. На този етап от РЗИ не могат да осигурят зелени коридори за ваксиниране, тъй като не разполагат с достатъчни количества и в момента работят само по фазите на имунизационния план.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Авиокомпании със странна услуга

Пандемията, предизвикана от коронавируса, промени мисленето и поведението на мнозина. Дистанцията, за която се говори през последната година, вече е част от живота на хората. На някои от тях им се налага да пътуват със самолет, а знаем, че там пространството е доста тясно, особено в икономична класа. Затова най-големият […]