Заради Омикрон – милиони в локдаун в Китай

NetNews
Заради Омикрон - милиони в локдаун в Китай

Снимка: БГНЕС

Пет милиона жители на различни китайски градове са в нов локдаун, за да се ограничи разпространението на силно заразния Омикрон, съобщиха китайски медии.

Пекин е в повишена готовност за нова вълна новозаразени. Новината идва на фона на подготовката на страната за Зимните олимпийски игри следващия месец. Китай е привърженик на стратегия за „нулев Ковид“ чрез национални локдауни, гранични ограничения и дълги карантини.

Още по темата

11 яну 2022 06:27

305

10 яну 2022 19:00

93

10 яну 2022 17:00

95

Въпреки че тези мерки поддържат броя на новите случаи далеч по-нисък от горещите точки на вируса в Съединените щати и Европа, Пекин в момента се бори с локални огнища в много градове.

С Омикрон са свързани няколко случая в Анянг – град провинция Хенан. Властите в Анянг обявиха локдаун и наредиха на гражданите да не напускат домовете си и да не излизат с автомобили по пътищата, съобщи държавната информационна агенция Синхуа.

Всички бизнеси са затворени. Започва и масово тестване на хората, „за да се отговори на тежката ситуация с контрол на епидемията и стриктно да се предотврати разпространението Омикрон“, съобщава Синхуа.

В Анянг бяха регистрирани 58 новозаразени, а общият брой на случаите в града достигна 84 от събота насам.

Миналата седмица на един милион души в град Юджоу бяха затворени по домовете си.

Властите в град Тиендзин, голям пристанищен град на около 150 километра от Пекин, забрани на хората да напускат домовете си без официално разрешение. Здравните власти тестваха и всички 14 милиона жители. Градът е в непосредствена близост до локациите за провеждане на състезания за Зимните олимпийски игри в Пекин.

Северният град Сиан вече три седмици е блокиран в опит да спре заразата, засегнала над 2000 души.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Rolls-Royce отбеляза най-добрата година в своята 117-годишна история

Rolls-Royce се похвали с рекордни продажби през изминалата 2021 година, а данните показват, че това е най-добрата година в цялата 117-годишна история на компанията. Въпреки Covid кризата, британците са успели да продадат близо 50% повече автомобили в сравнение с 2020 година. Различните представителства на марката по света са направили точно […]