Заради пожар на остров Родос евакуират четири населени места

NetNews

Голям пожар на гръцкия остров Родос принуди властите да наредят евакуация на четири населени места, включително два морски курорта, предаде Асошиейтед прес.

През предишните дни пожарът беше ограничен в планинския център на острова, но подпомогнат от ветровете, много високите температури и сухите условия, той се разпространи в събота към брега в централната и източната част на острова. Местните медии съобщават, че огнените пламъци са достигнали до три хотела, чиито клиенти вече са били евакуирани, предаде БТА.

На жителите на четири населени места са изпратени SMS съобщения за евакуация – в две населени места им е казано да се придвижат на североизток, а в други две – на югозапад.

На място работят над 200 пожарникари и 40 пожарни коли, подпомагани от три самолета и пет хеликоптера. В състава на силите са включени 31 пожарникари от Словакия, които разполагат с пет пожарни автомобила.

Основният фронт на пожара е триъгълник, като две от точките му са близо до морето, а една е в планината. На картите всяка от страните на триъгълника изглежда дълга повече от 10 километра.

Три кораба на бреговата охрана, както и един на армията, евакуират хора от два плажа. Двадесет частни лодки оказваха помощ, а гръцките военноморски сили изпратиха кораб.

Пожарът в Родос е само един, най-опасният, от няколко активни в цяла Гърция, каза Артопиос.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Забраняват къпането във водоеми в тази българска община

В Пазарджик се забранява къпането в язовирите, каналите и езерата. От полицията апелират за повишен родителски контрол с цел да се предотвратят инциденти, уточнява БНР. Поводът за забраната е, че за разлика от други години, в момента все по-често се забелязват деца в канал Паша арк, който пресича част от […]