Заразените по света вече са над 95 милиона

NetNews

Заразените в света от началото на коронавирусната пандемия вече са над 95 милиона, сочат данните на университета „Джонс Хопкинс”.

Най-много потвърдени случаи на инфекция има в Съединените американски щати – 23,9 милиона. В Индия заразените от началото на пандемията са 10,5 милиона, в Бразилия – 8,4 милиона, в Русия – 3,5 милиона, а във Великобритания – 3,4 милиона.

Починалите пациенти с COVID-19 в световен мащаб са над 2 милиона. В САЩ смъртните случаи са 397 хиляди, в Бразилия – 209 хиляди, в Индия – 152 хиляди, а в Мексико – 140 хиляди. В световен мащаб вече започна ваксинацията на населението, за да се спре разпространението на вируса. Има няколко одобрени ваксини за ползване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Красен Станчев: Ако някой смята още, че през една държавна фирма ще получава европейски средства – няма да може

Технически средствата по кохезионната политика могат да се използват добре, зле или за финансиране на приятели на управляващите. Това каза пред Радио „Фокус“ доц. Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика, преподавател в СУ „Свети Климент Охридски“. Той определи договорените над 10 млрд. евро по кохезионната политика за следващите […]