Засилва се натискът за нови санкции срещу Русия

NetNews

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли настоява за засилване на санкциите срещу Русия. Италианецът даде интервю за германската медийна група “Функе”, в което говори за увеличаване на натиска върху длъжностни лица.

“Санкциите срещу Русия трябва да бъдат засилени – заяви председателят на ЕП. – Като натискът трябва да е срещу длъжностните лица, а контактите с обикновените хора, с гражданското общество, с дисидентите, с неправителствения сектор и независимите медии трябва да се поддържат.”

Отношенията между Москва и Брюксел в момента са "много напрегнати”, смята Сасоли. Според него връзките между Русия и Беларус ще стават "все по-тесни", с оглед натиска, който Европейският съюз оказва на Минск.

Преди няколко дни Сасоли призова за “силен и незабавен отговор” на действията на беларуските власти, принудили кацането на самолет в Минск с цел задържането на опозиционера Роман Протасевич.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Венци Стефанов: Не смятам, че промяната в българския футбол може да дойде в лицето на Димитър Бербатов

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе гост в предаването на NOVA "Неделята на NOVA". Той говори за президентските избори в БФС, както и за българския футбол. "Не смятам, че промяната в българския футбол може да дойде в лицето на Димитър Бербатов. За промяната е нужна добра комуникация. Опитът му като […]