Затварянето на фитнес залите ще има и дългосрочни последствия

NetNews

Заради епидемията фитнес центровете бяха затворени в най-силното ни време, без да има основателна причина. Физическата активност е от голямо значение за запазване физическото и психическото здраве, освен това е доказано, че е много малка вероятността да заболееш от COVID -19 на такова място.

Това убеждение сподели пред Радио София Радка Чернева – управител на“Orange Fitness”.

Негативният ефект в този бранш се отразява не само с липсата на работа, а в дългосрочен план хората психологически свикват с мисълта, че тази зали не са безопасни. А вентилацията е отлична. Дезинфекцията се прилага редовно. Човек, ако не се чувства добре, ще отиде по-скоро до аптека, отколкото на фитнес, коментира още Радка Чернева.

Тя не се надява на компенсации, с които да покрие щетите, нанесени от епидемията и ограниченията, налагани със заповеди на министъра на здравеопазването.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жена ограби колега край Пловдив, „пресуши” му банковата сметка

53-годишна жена е арестуванa и вече е с повдигнато обвинение след кражба. Дамата е „пресушила” банковата сметка на свои колега край Пловдив. Мъжът и жената работили заедно в билкарски склад в селото. Преди ден 64-годишният подал сигнал в полицията, че от сметката му липсват пари. За кражбата мъжът разбрал, след […]