Затвориха ресторант в Перник, наемателят погазил локдауна

NetNews

Община Перник прекратява договора с местен бизнесмен заради купон по време на локдаун. Наемателят на ресторанта в Двореца на културата отворил за клиенти заведението в нарушение със забраната. Освен това не плащал редовно и наема, уточняват от БНТ.

"Община Перник се самосезира по публикации а наши съграждани в социалните мрежи, които бяха направени в петък вечер за купон, случващ се на територията на Двореца на културата", разказа пред БНТ зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Установено е, че се нарушават всички заповеди на министъра на здравеопазването. Полицията е направила проверка на място и е съставила констативни протоколи.

"Ние споделяме възмущението на перничани от тази неприятна случка и още в понеделник уведомихме наемателя, че прекратяваме договора му незабавно на основание неплатени наеми", каза Кръстев.

Обяснение за купона дори не е търсено. Заповедта на министъра е красноречива. От общината не са навлизали в подробности дали са били под или над 15 човека, дали е било частно събиране. Основанието за прекратения договор за наем са неплатените вноски.

Стана ясно, че наемателят и друг път е бавил наеми. Кръстев обясни, че още от началото на календарната година и с навлизането на противоепидемичните мерки общината е освободила от заплащане всички свои наематели за времето, в което са затворени. Въпреки това този наемател не е плащал над шест месеца. Зам.-кметът каза, че в условията на пандемия местните власти трябва да подават ръка на бизнеса и са се надявали да се сключи споразумение за разсрочване. Но в случая е станало ясно, че няма как да бъде направен компромис.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова: Статуквото са Борисов, Пеевски, Домусчиев, Маджо, Маргините...

''Сриването на Борисов ще повлече със себе си всички от задкулисието. Даже ме е страх да си помисля докъде може да стигне сгромолясването на този модел, за чието съществуване отговорност носи цялото ни поколение, защото не го осветихме и премахнахме навреме. Позволихме държавата да бъде превзета от малка група хора, […]