Захариева: България приветства Владо Бучковски за посредник

NetNews

България възприема като стъпка в правилната посока назначението на г-н Владо Бучковски като специален пратеник за България на правителството на РС Македония. Потвърждавам готовността ни за водене на разговори за намиране на устойчиво решение.

Това заяви във "Фейсбук" Екатерина Михайлова.

Радвам се, че г-н Бучковски днес, както и премиерът Заев, се върнаха към термина "обща история", записан и в договора ни.

Г-н Бучковски много правилно каза, че няма как да променим историята, но може да променим бъдещето.

Нашите съседи обаче не може да продължават да изграждат идентичността си на антибългарска основа. Правото на самоопределение трябва да важи за всички техни граждани, включително за тези с българско самосъзнание.

Получаваме непрекъснато сигнали от хора с българско самосъзнание в РС Македония, които се чувстват заплашени. Техни лични данни бяха обявени в публичното пространство, пред някои от къщите им бяха дошли хора да се саморазправят.

И призивът ни е да не чакат демарш от наша страна, за да реагират, тъй като тези хора също са техни граждани и трябва да се грижат и за тяхната сигурност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Bugatti отзовава 77 автомобила

Национална служба за безопасност на пътното движение в САЩ (NHTSA) обяви едновременно две сервизни акции за отстраняване на възможни неизправности в 77 автомобила на Bugatti от моделите Chiron, Chiron Sport, and Divo, произведени между 2017 и 2020 г. В рамките на "голямата" кампания ще трябва да бъде надстроен софтуерът на […]