Захариева: Оставаме отворени за диалог със Скопие

NetNews

"България винаги е била един от най-силните поддръжници на европейската перспектива на страните от Западните Балкани", каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева във видеообръщение на конференцията "Западни Балкани".

Форумът, който протича онлайн, е организиран от евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки. В изказването си Захариева увери, че подкрепата към страните от Западните Балкани ще продължава, но същевременно напомни, че тя никога не е била безусловна. Според външния министър, Северна Македония е неглижирала предупрежденията относно неспазване на договора за добросъседство.

"Въпреки всичко България остава отворена за диалог, и вярва, че заедно с колегите от Скопие ще намерим изход от тази ситуация", отбеляза Екатерина Захариева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мним пощенски служител измами възрастни

"Установен е втори случай на измамен възрастен човек в София. Извършителят е същия, той отново се е представил за служител на Пощата. Измаменият възрастен мъж е на 83 години", заяви на брифинг административният ръководител на СРП Невена Зартова. "Обвиняемият се е представял за служител на пощата, той е задържан. Искам […]