Защо монтирането на по-мощен акумулатор вреди на автомобила

NetNews

Собствениците на автомобили са сигурни, че през зимата акумулаторът на автомобила изпитва трудности, тъй като по време на студения сезон се изразходва повече енергия за стартиране на двигателя. Някои шофьори смятат, че инсталирането на нова батерия с повече капацитет от предишната може да реши проблема.

Съвременните модели автомобили обаче не са предназначени за такива модификации, което може да доведе до бързи повреди. Според портала AvtoVzglyad производителите са започнали да снабдяват генератора, който зарежда батерията, с отделен блок, който регулира зареждането на батерията не до 100%, а до 80%.

Това е така наречената BMS (система за наблюдение на батерията). Именно тя е причината за неизправности, защото оставя саморазредения голям акумулатор постоянно да се разрежда, което води до неговия бърз отказ.

Освен това си струва да припомним, че много съвременни високотехнологични автомобили няма да се съгласят просто да „приемат“ нова батерия без дълги и сложни съпътстващи машинации. В тази връзка инсталирането на по-мощна батерия в съвременната кола няма да бъде решението на проблемите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

235 милиона души ще се нуждаят от хуманитарна помощ заради пандемията

Очаква се рекордните 235 милиона души да се нуждаят от хуманитарна помощ догодина заради пандемията от новия коронавирус. Това е с 40 процента повече, отколкото през тази година, се казва в публикувана днес прогноза на ООН, цитирана от ДПА. "Богатият свят сега може да види светлината в края на тунела. […]