Защо руските офицери са разтревожени?

NetNews

Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви в понеделник в последния си разузнавателен доклад за конфликта в Украйна, че от средата на октомври насам Русия е разположила няколко хиляди новомобилизирани резервисти на фронтовата линия, които са предимно зле оборудвани и това тревожи много руски офицери, предаде БНР.

Министерството каза, че руските резервисти често са оборудвани с оръжия като остарели автомати „Калашников“ (АКМ), които са били въведени на въоръжение за първи път през далечната 1959 г. Много от тях вероятно са в едва използваемо състояние след лошо съхранение.

Отбелязва се, че това означава, че „руските логистици ще трябва да доставя два, а не едни вид боеприпаси за малки оръжия към позициите на предната линия“.

„Това вероятно допълнително ще усложни вече обтегнатите логистични системи на Русия“, заключава британското военно министерство.

Старите AKM стрелят с боеприпаси от 7,62 мм калибър, докато редовните бойни части на Русия са въоръжени предимно с пушки AK-74M или AK-12 с калибър 5,45 мм.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Легенда: По-добре Левски да играе лошо, но да побеждава

Левски завъртя 4 поредни мача без победа, а за капак в 2 от последните 3 мача не успя да вкара гол. Като цяло в срещите си през октомври „сините“ не успяха да вкарат повече от веднъж в двете срещи които спечелиха, както и при 1:1 с Локомотив (Пловдив). Легендата Мишо […]