За една седмица – 314 проверки в Ямбол за спазване на противоепидемичните мерки и нито един санкциониран

NetNews

Общо 314 проверки са направени през изминалата седмица в област Ямбол за спазване на противоепидемичните мерки. Засега, нарушителите продължават да се разминават само с предупреждение, няма наложени санкции.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В периода 27 септември – 3 октомври различни органи, натоварени с контрола по спазване на мерките срещу Ковид-19  са извършили над 300 проверки. Инспектират се предимно заведения за обществено хранене, търговски обекти, нощни заведения, бензиностанции, лечебни заведения и обекти с обществено предназначение.

За този период отново има само предписания и протоколи за установени нарушения – предимно за неносене на предпазни маски, липса на дезинфектанти, неспазване на дистанция – особено в големите търговски обекти. За изминалата седмица установените нарушения са 31 на брой. Няма обаче наложени санкции с актове за установяване на административни нарушения.

От Регионалната здравна инспекция планират затягане на контрола, предвид високите нива на заболеваемост и масовите случаи на неспазване на мерките.

От всички извършени проверки миналата седмица, 46 са били от РЗИ, 156 от органите на МВР, 96 от общинските администрации, 8 от агенцията по безопасност на храните и още толкова съвместни на институциите.

Данните са предоставени от директора на РЗИ – Ямбол д-р Радостина Калчева към 5 октомври.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ББР ще подпомогне изграждането на фотоволтаични централи

Българската банка за развитие (ББР) ще подпомогне бизнеса у нас в изграждането на фотоволтаични централи. Стъпката е в отговор на растящото притеснение от цената на тока и повишеното търсене на електроенергия, съобщават от банката. Тя ще кредитира мощности под 1 mW, като отпусканите заеми могат да са до 95% от […]