ЗА или ПРОТИВ прозрачно фолио върху фаровете

NetNews

„Когато вятърът е силен, пясъкът от пътищата наистина надрасква фаровете. Но трябва да е ясно, че всеки филм, та бил той и напълно прозрачен, изкривява светлинните сигнали и влияе на предаването на светлината. Има норми за граничната линия на лъча светлина: светлината от фаровете трябва да е ясно насочена и да не се размива и изкривява. Работата на оптиката се проверява на специални стендове. При такова фолио пропускането на светлина пада значително. Освен това фолиото отразява светлина във всеки случай и това е неприемливо.

Особено сега, когато ксеноновите и LED фарове са с насочени лъчи светлина и са доста често срещани: фолиото пречи на тяхната работа. Оказва се, че устройствата не изпълняват своите функции, които са изписани в нормативните документи “. Това е мнението на Олег Рогачев – председател на руското сдружение на сервизите, извършващи годишни технически прегледи. Изказването му е по повод предвидената забрана в Русия, за използването на гореописаното прозрачно фолио върху предните светлини на автомобилите.

В същото време експертът обясни, че няма проблем да се покриват капаци, калници и брони с фолио. Някои шофьори обаче дори оцветяват фаровете, като ги покриват с тонирано фолио. В същото време специалистът обясни, че автомобилната оптика вече се произвежда във специализирани фабрики, където се използват специални технологии, предотвратяващи възможните повреди. Фаровете трябва да издържат на камъчета, долетели от пътя и следователно допълнителното им укрепване може само да влоши ситуацията.

За да могат фаровете отново да започнат да светят ярко, експертът съветва да се прави полиране, но предупреди, че след 2-3 шлайфания пластмасата все пак ще стане по-тънка и ще е време да помислите за нейната подмяна. Собствениците на нови автомобили, както уточняват експертите от сервиза, са изправени пред необходимостта да полират фаровете за първи път след около 5-7 години експлоатация. Какво е вашето мнение по темата, можете да споделите в коментарите по-долу.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Петков: Борисов принуди областния управител на Варна да обяви локдаун заради Радев

В страха си от президента Румен Радев, Борисов доказва мащабите на човешкото си нищожество. Това коментира Румен Петков във "Фейсбук". Утре беше планирано честване на 100-годишния юбилей на Варненския драматичен театър, в който участие беше заявил президентът. Борисов, разбира се, на театър не ходи, не само защото където има хора, […]