За кого е направена луксозната тайна стая на ЖП гарата в Стокхолм?

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На шведското кралско семейство никога не му се налага да минава през тълпите от хора, чакащи на централната ж.п. гара в Стокхолм. За тази цел за фамилията е създаден специален частен вход и кралска чакалня с изход директно на перон 10.

Въпреки че в наши дни рядко се използва, скритата кралска чакалня все още си е там, запазена само за използване от кралски особи. Тя е преместена на сегашното си място в южния край на главната зала около началото на 20-и век, пише pochivka.blitz.bg, позовавайки се на Atlas Obscura.

Стаята е украсена така, както подобава на истински кралски особи. Мебели, покрити с коприна, полилеи и фини орнаменти от синьо и злато я превръщат в едно забележително помещение.

Казват, че часовникът с махало на стената често показва неточно време, затова има специален служител, който да го оправя преди пристигането на кралското семейство.

Кралската чакалня се отваря за посещение при различни поводи, но извън тях е запазена за височайшето семейство, независимо колко рядко се ползва. Само времето ще покаже дали това ще си остане така или тя ще бъде превърната в съвременно кафене, както много други кралски чакални в Швеция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Голям софийски хотел с нова визия

Проект за реновация на петзвездния столичен хотел Hilton беше представен на тазгодишното издание на водещия специализиран форум в сферата на архитектурата, строителството и сградните технологии в България „Building Innovation Forum“. Концепцията за трансформация на емблематичната сграда у нас, която е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп, беше представена […]