За опасността от тоалетната хартия

NetNews

Едва ли някой може да си представи живота без тоалетна хартия. Но според специалистите имаме основателна причина да се откажем от нея и колкото по-рано го направим, толкова по-добре. Учените са установили, че използването на тоалетна хартия често води до развитие на различни заболявания, пише actualno.com. Те свързват обстоятелствата с факта, че това средство за лична хигиена не позволява напълно да се премахнат всички следи от отпадъчните продукти от повърхността на кожата.

Остатъчното замърсяване допринася за разпространението на патогенни бактерии към лигавиците и в резултат на това възникват инфекции на пикочните пътища. На свой ред триенето на кожата със суха тоалетна хартия води до появата на анални фисури и хемороиди. Но доводите за отказ от това средство за лична хигиена не свършват дотук. Съдържанието на химически добавки, като аромати и оптически избелители, е още една причина да се откажем от тоалетната хартия.

Ефектът на тези вещества върху тялото ни все още не е определен с точност. Учените са стигнали до извода, че тези съединения са способни да провокират развитието на туморни клетки.

Те съветват да се откажем от тоалетната хартия и да използваме биде или мокри кърпички, но задължително такива без съдържание на спирт и ароматизатори. Учените са стигнали до извода, че при дамите рискът е многократно завишен и свързват употребата на тоалетната хартия с появата на вагинални инфекции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бременна бивша сърфистка пусна поредната чисто гола снимка

Емили Ратайковски е в напреднала бременност, но това не ѝ пречи да показва тялото си без никакви задръжки. Бившата сърфистка пусна поредната чисто гола снимка, с която натрупа 1.4 млн. лайка в Инстаграм. Моделът не крие наедрялото си коремче, дори не пропуска възможност да се похвали с него и с […]