За разликата между Пулев и Стоичков

NetNews

Пулев като правило ръси простотии, ежи се прекалено как превъзхожда и ще смачка противника си. Дотук може да се приеме като част от боксовото шоу. Само да беше и с покритие.

Но като си е закичил националния флаг и патриотизма, и излишно ги размахва навсякъде, има негативен ефект. Това, че си българин, не те прави шампион. И след много ежене загубата наранява националните чувства на много хора.

И Стоичков ръсеше простотии, дори сега надъха Кобрата, че българските юмруци са железни. Но на Стоичков простотиите се свеждаха главно до псувни, бисери на английски. И разликата е, че Стоичков е от най-големите световни футболисти в края на века.

Пулев на срещите си с Кличко, после с Джошуа, показа, че съперниците му го превъзхождат с цяла класа. Увертюра от патриотични закани и простотии, и жалки мачове, в които го пребиват от бой. С каквото и да го хвалят и оправдават – стигнал върха, играе с най-големите, разликата е тежка. Прилича на случайно попаднал до най-големите спаринг партньор.

Последните мачове, в които Пулев побеждаваше, бяха срещу някакви подбрани боксови круши. Приличаха на аранжирани мачове менте, каквито се срещат в съвременния бокс, нагласени за шоу и да продадат билети, да напълнят „Арена Армеец“.

А Стоичков влезе в историята на футбола, Златна топка, голмайстор на Световно първенство. Където и да идеш по света, като чуят, че си българин, още го споменават, цяло поколение, след като е слязъл от сцената. Стоичков казва загадъчно „Айн цу цвайн цу дрън”, но наистина го прави.

Пулев казва как ще смачка Джошуа, а той буквално го размазва от бой. Дори коментират, че Джошуа го е щадил заради шоуто, да не свърши бързо мачът. Пулев ще си остане със спечелените пари и с това, че е издържал 9 рунда.

Продължаваме напред…

Автор: Иван Бакалов

Източник: e-vestnik

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов пак се хвали с неготовата АМ ''Хемус'' и ''Балкански поток''

Премиерът Бойко Борисов, който продължава своите обиколки в провинцията, днес посети фабрика за кабелни системи в Търговище, която е собственост на швейцарски инвеститор. Заедно с Борисов в завода беше и посланикът на Швейцария у нас – Н.Пр. Мюриел Коен. "Най-важното сега е да преодолеем пандемията за няколко месеца, след това […]