За хаоса имаме вина всички – и политици, и медици, и народ

NetNews

Защо в Китай, при население от 1,441 милиарда души, от COVID-19 починаха 4634, а в България, при население 6,925 милиона души, от коронавирус починаха 4650? Това се чудят от Националната асоциация на работещите в "Спешна помощ".

"За настъпилия хаос вина имаме всички – и политици, и медици, и народ. Всички подценихме пандемията", размишляват медицинските служители.

Ето какво още пишат те:

Повечето от четящите тази страница (бел. ред. страницата на асоциацията във Facebook), работим и губим пациенти ежедневно.

Политиците ще кажат, че е виновен народът, защото безотговорно не спазва противоепидемичните мерки, но никога няма да си признаят, че с противоречивите мерки създадоха пълно недоверие в действията си.

Народът ще отговори, че не вярва на никого, защото непрекъснато го лъжат. Но народът никога няма да си признае ,че той даде власт на тези, дето го управляват хаотично вече цяло десетилетие.

Медиците ще кажат "борим се за живота на всеки, ама идват твърде късно". Но никога няма да си признаят, че болшинството от тях изпълняваха противоречивите заповеди на МЗ безропотно и така и не набраха кураж да кажат, че те не оптимизират, а дезорганизират борбата с пандемията.

Пациентите ще кажат, че по-добре да ги лекуват вкъщи по телефона и чак когато зазалеят да потърсят лекарска помощ. Но никога няма да си признаят, че се страхуват да потърсят лекарска помощ, за да не се заразят, за да не се карантинират, за да не си загубят работата, за да не си нарушат комфорта да отидат на почивка, на кръчма, на семейна сбирка…

В заключение за настъпилия хаос вина имаме всички – и политици, и медици, и народ. Всички подценихме пандемията, подходихме безотговорно и объркано към заразата и тя не ни прости. И все пак все още само част от хората са били в контакт с заразата и може би не е все още късно да осъзнаем, че е сериозно и се умира от COVID-19, а не с COVID-19. Затова нека да приемем науката чрез ваксинопрофилактиката и спазване на мерките, за да имаме и други Нови години.

Ако имате различни тълкувания по темата, споделете ги.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Възходът на ЦСКА при Акрапович продължи с класика над Ботев (Пловдив)

Отборът на ЦСКА продължи с възходящите си игри при Бруно Акрапович, след като столичани надделяха категорично с 3:0 при визитата си на Ботев Пловдив на футболния комплекс в Коматево. Така „червените” регистрираха четвърта поредна победа от началото на първенството в efbet Лига и вече имат актив от 27 точки, колкото […]