За 155 000 лв. са продадени 4 сгради и 43 дка от любимо ловно стопанство на Бойко Борисов

NetNews

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Четири сгради в любимата “тайна бърлога“ на експремиера Бойко Борисов – ловното стопанство ”Паламара” в Шумен и земите около сградите – около 43 дка с инфраструктура, са продадени за 155 000 лв. без ДДС. Това заяви на брифинг в Главна дирекция ”Национална полиция” главният секретар на МВР Петър Тодоров.
В началото на ноември съпредседателят на „Зелено движение“ Владислав Панев обяви, че територията на ловното стопанство е с ограничен достъп. Тогава той съобщи:

„Новият шеф на „Паламара“ Гюнай Кадиров, „който отвори любимата резиденция на Бойко Борисов за простосмъртни, вече е уволнен. Според информация от Шуменско му е спретнат компромат от фирмите на местния феодал Бейзат Яхя, така че приятелят на Бойко Борисов отново контролира стопанството“.

„В близките години едни четири сгради в него, които са общо на 530 кв. м, заедно с прилежащите към тях близо 43 дка със съответната инфраструктура са продадени за 155 000 лв. без ДДС. Това е взето като решение със заповед на министъра на земеделието, храните и горите към 2017 г.“, обясни главният секретар на МВР.

По думите му е открита процедура по търг, като първоначалната цена е била 154 910 лв. Явил се е един кандидат, който е дал 90 лв. над първоначалната цена и за 155 000 лв. е спечелил търга.


„Лицето е подставена фирма. При извършена проверка на подставеното лице се установява, че дори няма ключове за голяма част от сградите. Година след като този имот става частен, се изгражда един път, за който се дават около 780 000 лв. без ДДС. Изграждат се и врати и паркинг там. Изграждат се едни големи порти, които да бъдат заключвани, когато там има важни гости. Така се възпрепятства преминаването на хората, които живеят между селата Венец и Осеновец“, заяви той.
Тодоров каза още, че е бил направен опит да бъде сплашван директорът на ОДМВР там.

През септември отново Панев публикува ексклузивно видео от „Паламара“ – мястото, където са се разпределяли порциите в държавата.

„Разказваха ни за сделки, оргии, монопол, феодализъм. Забранен достъп за външни лица в продължение на десетилетие. Домакини са Бейзат Яхя – феодалът на Бойко Борисов за Шуменска област, човекът който му превеждаше на срещата с Ердоган преди месеци, а синът му е депутат от ГЕРБ. Както и Валентин Златев, чиято фирма има сключен договор за съвместно ползване с държавно ловно стопанство „Паламара“. Видяхме разредени гори и луксозна обстановка, далеч от хорските очи и уши. За да не се пречи на комфорта на властта“, написа тогава той.

България

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Засилен интерес към гласуването в Ямбол, в една от секциите минаха на хартиен вот

От сутринта в Ямбол е наблюдава отчетлив интерес към гласуването в изборите за президент и за народни представители. Първите официални данни за активността ще дойдат след 12.30, но общото мнение, че тя е по-висока от предходните два вота тази година. На места се получава забавяне, най-вече при гласуване на по-възрастни хора.
гласуване в Ямбол сутринта на 14.11.2021