Здравният министър за починалия пред болница във Варна: Ще има наказани

NetNews

Тече проверка и ще има наказани по случая с човек, починал пред болница „Св. Анна“ във Варна. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в сградата на Министерския съвет във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция в страната.

„Няма да толерирам човешки лошо отношение към пациентите. Това, което виждам, е недопустимо. Сигурен съм, че ще има санкционирани, след като приключи проверката“, посочи министърът.

По отношение на сигналите на джипитата, че не им е изплатено обещаното допълнително възнаграждение за работа на първа линия – по 1000 лв на човек, проф. Ангелов беше категоричен, че днес ще бъдат извършени и последните административни процедури, за да се отпуснат средствата.

„Имахме среща с Българския лекарски съюз /БЛС/. Проблемът ще бъде решен днес. Не е нежеланието да се случи раздаването на 1000-то лева на всички общопрактикуващите лекари, а бюджетна процедура. Трябваше парите да се гласуват от НЗОК. Днес решение ще има и джипитата ще си получат средствата, както е обещано“, посочи проф. Ангелов.

По отношение на ваксините и подробни данни за тях, министърът обеща, че ще има широка информационна кампания, така че всички да са запознати с характеристиката, свойствата и страничните им ефекти.

„Екип на МЗ работи в тясно сътрудничество с представители на фирмите-производители, които ще представят цялостна информация за ваксините, за да направим информационна кампания, която да достигне до всички български граждани“, посочи проф. Ангелов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пациент в "Пирогов" се самоуби, скачайки от шестия етаж

Самоубийство е станало в спешния институт "Пирогов" в София – по неофициална информация, споделена от БНТ, пациент е сложил край на живота си, след като скочил от шестия етаж. В момента тече разследване по случая, а от болницата отказват коментар преди то да приключи. Подобен инцидент имаше и в края […]