Здравният министър: Наблюдава се тенденция за плавно покачване на заболеваемостта от COVID-19

NetNews

Наблюдаваме тенденция за плавно покачване както на заболеваемостта, така и на заетостта в болничните заведения. За последното денонощие имаме 6164 изследвани проби за деня.

1156 са новите случаи, което прави 18.8%. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на здравните власти относно ситуацията с коронавируса в страната.

По думите му обаче има добра тенденция, че броят на излекуваните расте.

"Тъй като заетостта на леглата не е дифузно увеличена в цялата страна, обсъждаме прилагането на локален подход за противоепидемични мерки и овладяването на пандемията в тези места", обяви здравният министър.

"Очевидно ситуацията в страната се дължи на циркулирането на новия британски вариант на вируса", отбеляза проф. Тодор Кантарджиев.

Изминаха няколко дни от разхлабването на мерките срещу коронавируса у нас. На 1 март бяха отворени заведенията и игралните зали, което дойде като глътка въздух за бизнеса.

И от двата бранша обещаха стриктно спазване на всички предписания на здравното министерство. Отварянето на ресторантите обаче дойде на фона на очаквания ръст на заболели с коронавирус. Това притесни някои от експертите, които следят кризата отблизо.

Проф. Ангелов отново направи емоционално признание, че много хора вече са се срещнали с вируса

"Много по-голям е страхът, който идва отвън – от неверните новини, фалшивите сайтове, конспиративни теории", каза с огорчение той и подчерта, че "всеки ден се борим с лъжи".

"Страхът отвън е този, който налага всеки един от нас да вярва на сайтовете, телевизиите и медиите, които разпространяват истината. Именно за това всеки четвъртък даваме истината такава, каквато е – без да я шлайфаме", увери Ангелов.

Очаквайте подробности….

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ненков: Справяме се добре с ваксинацията

Държавата се справя добре с ваксинационния процес, смята депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който отново беше издигнат в листите на партията за предстоящите парламентарни избори. Той припомни, че не може да се отрече скептичното отношение на българите към ваксините в началото. Ненков каза, че са осигурени не малко дози, но […]