Здравният министър уволни ръководството на Александровска болница

NetNews

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав до провеждането на конкурс. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че вчeрa миниcтър Кaцaрoв кoмeнтирa рeзултaтитe oт прoвeркaтa в Aлeкcaндрoвcкa бoлницa oтнocнo финaнcoвoтo ѝ cъcтoяниe. Тoй зaяви, чe зaрaди cъздaлoтo ce oбщecтвeнo нaпрeжeниe, включитeлнo и в caмaтa бoлницa, щe бъдe извършeн oдит, a дaннитe oт нeгo щe бъдaт публикувaни и дocтъпни зa вcички. Беше установено, че лечебното заведение от близо 10 години работи на загуба.

Новите членове на Съвета са д-р Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева-Сотирова.

Д-р Атанас Атанасов е лекар, завършил МУ София, със специалност Хирургия, както и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Притежава богат мениджърски опит в управлението на общински и държавни лечебни заведения.

Проф. Румен Стоилов е дългогодишен служител на Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. В периода 2006 – 2008г. заема длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Професор е в катедра „Ревматология“ на МУ София.

Гергана Андреева-Сотирова е юрист, дългогодишен служител на РЗОК София, главен секретар на Националната здравноосигурителна каса, a по-късно и директор на РЗОК София. Към настоящия момент е директор на дирекция в Министерството на здравеопазването.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата д-р Атанас Атанасов, а за председател на Съвета е избран проф. Румен Стоилов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

7 симптома, че сте развили пневмония

Пневмонията е възпаление на белите дробове, което може да доведе до сериозни усложнения и смърт при липса на подходящо и навременно лечение. Може да се развие в резултат на настинка или алергия, а също така може да бъде в резултат на дихателни проблеми. Пневмонията може да се появи както при […]