Зеленият чай е враг номер 1 на белите зъби

NetNews

Всички знаем, че кафето не е полезно за мечтания съвършен бял вид на зъбите, т.е. то е един от основните виновници за жълтите зъби. Но това, което мнозина не знаят, е, че друга много здравословна напитка е враг №1 на белите зъби, пише БГНЕС. Това са чайовете, които поради определени съединения в състава си, убиват белотата на зъбите и правят жълтеникави. Въпреки че всеки чай влияе по свой начин на зъбите, стоматолозите са единодушни, че зеленият чай е най-лошият в този смисъл, защото съдържа най-много танини.

Разбира се, това не означава, че трябва да спрете да пиете чай, защото току-що споменатите танини имат добър ефект върху здравето – те предпазват от сърдечно-съдови заболявания, различни видове рак и др. Продължете да пиете любимия си чай, но за да предотвратите пожълтяването на зъбите, трябва само да ги миете поне два пъти на ден. Освен това, когато пиете чай у дома и имате под ръка четка за зъби и паста, не е лошо да ги измиете след това, за да предотвратите оставането на танин върху зъбите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Легендарен MMА боец: Не искам да се връщам в UFC

Легендарният боец Димитриъс Джонсън не иска повече да се бие за UFC. Преди време той беше разменен за Бен Аскрен и акостира в азиатската организация ONE Championship. 34-годишния американец се представи много силно в ONЕ и успя да спечели турнира им в категория муха, пише mma.bg. Димитриъс спечели първите си […]