Зеленски благодари на Борис Джонсън и Лиз Тръс

NetNews

Украинският президент Володимир Зеленски нарече британския премиер Борис Джонсън „истински приятел“ на Украйна броeни дни преди Джонсън да напусне поста си, предаде ДПА, циитрана от БТА.

В статия в британския в. „Мейл он сънди“ Зеленски отдаде почит на британската солидарност с Украйна от началото на руската инвазия и обеща да установи близки връзки с новия британски премиер.

Зеленски също така благодари на британския външен министър Лиз Тръс и на министъра на отбраната Бен Уолас, наричайки ги „велики лидери и приятели на Украйна“.

„При всеки разговор и при всяка среща между нас Борис имаше един много добър въпрос: От какво друго се нуждаете? Това се превърна в нашия лозунг, гарантиращ ефективен напредък. Вярвайте ми, не са много политиците, готови да направят това“, каза Зеленски.

„Знам, че за Борис Джонсън това не беше лесна задача, тъй като той трябваше да се справя с толкова вътрешни предизвикателства. Отдаването на приоритет на Украйна изискваше много голям кураж и решимост“, подчерта украинският президент.

Джонсън напуска поста в началото на идната седмица и се очаква британските консерватори да изберат за негов приемник именно Лиз Тръс.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Йотова гостува в Гурково

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на празника на град Гурково днес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, цитирани от БТА. В 19: 00 часа пред сградата на общината ще бъдат издигнати националният флаг и знамето на общината. Официалното честване на празника ще започне в 19:10 часа на площад „Генчо […]