Зеленски поздрави бойците от Силите за териториална отбрана на страната по случай техния празник

NetNews

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави бойците от Силите за териториална отбрана (СТО) на страната по случай техния празник, отбелязван всяка година през първата неделя от октомври. Поздравлението му бе разпространено от президентската пресслужба, предаде Укринформ.

Зеленски изтъкна, че откакто е започнала коварната и пълномащабна въоръжена агресия на Русия, хиляди граждани на Украйна с различни професии и нива на военна подготовка са се влели в редиците на СТО.

„Осъзнали цялата си отговорност пред своята страна и семействата си, вие се сплотихте, без колебания и съмнения препречихте пътя на врага и дадохте отпор на руските окупатори. Участвахте в отбраната на Киев, Суми, Чернигов, Харков и други наши героични градове и села, защитихте ги в тежки боеве“, заяви държавният лидер.

От името на украинския народ той благодари на бойците от СТО за всекидневно проявявания героизъм, мъжество и воля за победа, за добросъвестното изпълнение на бойния им дълг.

„Скланяме глави пред паметта на героите, дали живота си за Украйна. Винаги ще помним подвига им“, добави президентът.

Зеленски пожелава на бойците добро здраве, несъкрушим дух в отстояването на независимостта и териториалната цялост на Украйна и нови победи над руските агресори.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Анди Руис поиска бой с Тайсън Фюри

Анди Руис поиска да се боксира с шампиона в тежка категория на WBC Тайсън Фюри на 3-и декември. Преди няколко дни бащата на Циганския цар Джон Фюри спомена името на мексиканеца, когато говореше за вероятните съперници за следващия мач на сина си. Руис не е задължителен кандидат на WBC и […]