Зеленски: Русия не е връчвала никакъв документ на Украйна

NetNews

На 20 април прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза, че Русия вече е предала проект на мирно споразумение на Украйна, в който „има ясно поставени предложения от Русия“ и очаква отговор от Киев. Същевременно той критикува Украйна, че не изпълнява обещанията си и оказва негативно влияние върху преговорите. Според Киев, такъв документ изобщо няма, предаде BG ON AIR.

Относно изявлението на Песков, съветникът на канцеларията на украинския президент, Михайло Подоляк, реагира, че Русия „много обича да прави гръмки заявления, с цел оказване на натиск върху различни процеси, това е традиционна тактика на Москва“.

Украинският президент Володомир Зеленски заяви, че той „никога не е виждал или чувал за документ, който според Русия дори вече е връчен на Украйна“, съобщи радио „Китай“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лорер: Двоен скок на инвестициите от началото на 2022 година

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер връчи четири сертификата, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Oбщaта стойност на инвестициите по проектите е 30,5 млн. лв., като те ще разкрият 170 нови работни места. Два от насърчените проекти са клас А – на “Ролпласт” и „Марели […]