Зеленски: Финансовата стабилност е жизненоважна за победата над агресора

NetNews

Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вторник, че запазването на финансовата стабилност на страната е „жизненоважно“ за „съвместната победа над агресора“, потвърждавайки, че Киев е получил първия транш в размер на 3 млрд. евро от последната макрофинансова програма на ЕС на обща стойност 18 милиарда евро, съобщава БНР.

„Благодарен съм на ЕС и председателя на ЕК Фон дер Лайен за силната подкрепа“, написа Зеленски в „Туитър“.

Ukraine received the 1st €3 billion from the new €18 billion macro-financial program. I’m grateful to the EU & President @vonderleyen for the strong support. Preserving ??’s financial stability is vital for our joint victory over the aggressor #РазомПереможемо #StandWithUkraine

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) January 17, 2023

Междувременно Олена Зеленска, първата дама на Украйна, предупреди по време на речта си на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, че военните цели на Русия не са ограничени само до Украйна и подчерта необходимостта от бързо прекратяване на конфликта, за да се предотврати разпространението му извън границите на Украйна.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пък повтори, че „престъпленията“ на Русия няма да останат ненаказани и че ЕС ще подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Електрическите автомобили се оказаха по-безопасни от колите с двигатели с вътрешно горене

Миналата седмица представители на Националния съвет за безопасност на транспорта на САЩ (NTSB) вече изразиха своята загриженост относно нарастващата концентрация на по-тежки превозни средства под формата на електрически превозни средства по пътищата на страната, застрашаващи останалите участници в движението. В същото време статистиката на друг отдел, IIHS, говори за по-голяма […]