Земеделският министър: Не е реална опасността региони в страната да останат без хляб

NetNews

Не е реална опасността цели региони в страната да останат без хляб. Това заяви край Лясковец министърът на земеделието Иван Иванов в отговор на предупреждението на хлебопроизводители за фалити и увеличение на цената на хляба с над 25 процента, съобщават от БНР.

С актуализацията на бюджета аграрното министерство ще настоява данъкът върху добавената стойност за хляба и храните да бъде намален от 20 на 9 процента.

Проблемите на хлебопроизводителите са основно заради увеличаващата се цена на природния газ, а държавата ще намери механизми, за да ги компенсира, заяви аграрният министър Иван Иванов:

„Правителството в момента работи усилено в тази посока. Аз не смятам, че има реална заплаха ние да останем без хляб, още повече, че България е нетен износител на пшеница. Ние имаме достатъчно количество. Новата реколта се очаква д бъде много добра. Няма обективни предпоставки да се случи подобно нещо“.

Земеделският министър подкрепя хлебопроизводителите в исканията им за намаляване на ДДС като мярка срещу галопиращите цени на храните. Според Иван Иванов по темата има разбирателство в управляващата коалиция:

„На актуализация на бюджета ще настояваме изрично нашата парламентарна група и БСП като част от коалицията да бъде намален ДДС на основните хранителни стоки, не само на хляба. Последно разговаряхме за 9 процента“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Азис си хвана 50-годишно гадже

Най-голямото име в родния поп фолк Азис е обвързан с 50-годишен мъж. Това призна самият той в разговор, написа хотарена. Възрастта всъщност съвсем не е толкова учудваща, имайки предвид, че самият ромски славей е на 44 г. Попитан дали с гаджето му ходят на дискотеки, Азис се засмя и отговори: […]