Земеделци блокират пътя София-Варна

NetNews

Представители на близо 30 браншови организации в селското стопанство излизат на протест на 2 септември на главния път София – Варна край Велико Търново, предаде БНР. Те настояване в актуализацията на бюджета да бъдат приети най-малко 70 милиона лева като антикризисна Covid мярка за подпомагане на сектора.

Ако парите не бъдат гласувани, поне половината от земеделските стопани ще фалират и няма да издържат до пролетта, предупреди Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация:

"Работим в много лоша, да не каза в кризисна обстановка – суша, високите цени на фуражи, 30 % увеличение на цената на горивата и 100 % на цената на ел. енергията. Ние ще проведен протест, с който искаме ясно да покажем, че тази помощ е жизненоважна за нас. Планираме и втори протест – на 9 септември от 10 часа пред Народното събрание".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Комисията по ревизия ще разгледа сигнал за нарушения на ГКПП "Капитан Андреево" и "Лесово"

Комисията по ревизия на предната власт в парламента се събира днес, информира NOVA. Първа точка от заседанието е получен сигнал за нарушения ГКПП "Капитан Андреево" и "Лесово" във връзка със сключени договори за дезинфекцията им. Покана за изслушване са получили земеделското и финансовото министерство, както и представители на НАП и […]