Зимен курорт работил въпреки забраната на властите

NetNews

Инспектори от словенското здравно министерство са запечатали в събота всички лифтове в ски курорта Кървавец, който продължил да работи въпреки забраната на властите ски курортите да приемат гости до 1 януари 2021 г., съобщи БНР.

Словенската агенция СТА съобщи, че представители на министерството са осигурили евакуация на скиорите от пистите до подножието на планината и са пломбирали всички кабини на лифтовете. На администрацията на курорта е наложена глоба от 4 000 евро. По-рано управлението на курорта обяви, че има намерение да продължи работата си независимо от забраната на властите. Това предизвика критика от страна на премиера Янез Янша.

Решението на правителството за временна забрана за работа на ски центровете влезе в сила на 24 декември. От 1 януари курортите ще могат да приемат гости само при представяне на отрицателен тест за коронавирус, направен не по-рано от 24 часа преди пристигането на пистата.

От началото на пандемията Словения е регистрирала 114 025 заразени и 2532 смъртни случая /по данни към 26 декември/. В момента в цялата страна е обявен режим на епидемия, забранени са всякакви обществени мероприятия, прекратена е работата на обществените заведения, с изключение на жизеноноважните. Пътуването между общините и в чужбина е разрешено само по основателни причини, а от 21.00 до 6.00 часа действа полицейски час. Единствено изключение се допуска само за празничните дати на Коледа и Нова година, когато всички словенци могат да посещават приятели и роднини, живеещи на територията на страната.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сексоложка се изложила по време на полов акт с параолимпийски шампион

Секс терапевтът Шантел Отън, която има награди по сексология, направи любопитно признание, че се изложила първия път, когато е правила любов с настоящия си приятел. От известно време тя има връзка с параолимпийския шампион по тенис Дилан Алкот. Отън даде интервю пред своите последователи в Инстаграм, където съобщи за интересния […]