Зловещ призрак напада младежи в японско имение

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Обичате ли страшни истории? Боите ли се от привидения? Изкушавате ли се от екзотиката на Япония? Ако отговорът на всички тези въпроси е „да“, значи „Блясъкът на черната усмивка“ е точно за вас!

Eдно древно имение от епохата Хеян се извисява изоставено… Основите му лежат върху костите на отдавна погребана невеста, а в стените му са вградени останките на момичетата, принесени в жертва в нейна чест. Това е идеалното място за група приятели, които се събират именно там, за да отпразнуват сватба – търсещи адреналина и вълнението, които предизвикват подобни прокълнати постройки.

Нощта, предвидена за гуляй, надпиване и палави игри, бързо обаче се превръща в кошмар, тъй като неподозирани тайни започват да изплуват на повърхността и дори най-крепките взаимоотношения между младежите са напът да се разпаднат на парчета. Същевременно, имението също таи зловещи тайни – в сенките дебне булката-призрак с черна усмивка и гладно сърце. В мръсотията и прахоляка на мрачните коридори тя се чувства самотна и милее за млада компания… а апетитът ѝ ще я превърне в най-опасното създание, което можеш да срещнеш, когато слънцето залезе!

Кратката, но ефектна новела „Блясъкът на черната усмивка“ елегантно интерпретира класическата история за обитаваните от духове къщи. Нещо повече – наред с ужаса и фантастичните ситуации, творбата на талантливата Касандра Коу е не само страховито литературно преживяване, но и опустошително изследване на скръбта, паразитния характер на взаимоотношенията и последиците от нашите действия. Хорърът умело съчетава стандартните жанрови прийоми с естетиката на източния фолклор, а великолепното оформление на художника Самюел Арая допълнително подсилва въздействието върху читателя…

„Блясъкът на черната усмивка“ e в превод на Зорница Русева и ще атакува българските книжарници на 13 октомври – съвсем навреме за предстоящия празник Хелоуин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Професор Дичев: Извинете наивността ми, но не приемам офшорната икономика

Моля да извините наивността ми, но по никакъв начин не мога да приема офшорната икономика. Това коментира във "Фейсбук" проф. Ивайло Дичев. Не става дума само за политици или магистрати, потенциални крадци на публични средства. Един български гражданин може да има фирма, регистрирана навсякъде по света, но тя трябва да […]