Змии спряха строежа на берлинската фабрика на Tesla

NetNews

Tesla се сблъска с нови проблеми покрай строителството на новия си завод Берлин, съобщава Der Tagesspiegel. Този път строежът на фабриката е преустановен заради опасения за зимуващите в района змии и гущери.

Немски еколози са се обърнали към административния съд във Франкфурт на Одер заради изсичането на 82.9 хектара гори, макар че от Tesla са обещали да засадят тройно повече. Предстоят консултации между държавните органи за опазване на околната среда и компанията на Илон Мъск, за да се намери изход от ситуацията.

Строежът на новата Гигафабрика недалеч от берлинското летище вече бе спиран заради неплатени сметки за вода. Заводът ще се простира на площ 300 хектара – колкото 420 футболни игрища.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

С какво трябва да се храним при боледуване от COVID-19

За лечение на коронавирусна инфекция лекарите използват съвременни медицински методи, включително правилно хранене. В борбата с опасното заболяване тялото е в стресова ситуация и изпитва остра нужда от жизненоважни компоненти. Поради това на пациентите се предписва терапевтична диета "Таблица номер 11". Прави впечатление, че подобна диета се използва при лечение […]