Знаете ли коя е най-евтината нова кола в САЩ и колко струва?

NetNews

Новото поколение на хечбека Chevrolet Spark в момента е най-достъпният автомобил в САЩ. Компактният модел е и единствената нова кола, която американците могат да си купят за по-малко от 15 000 долара през моделната 2021 година.

Chvrolet Spark е на цена от 14 395 долара, което го прави по-евтин от предишния най-евтин автомобил на пазара, Mitsubishi Mirage. Японският хечбек ще получи актуализация за моделната година 2021, като така цената му се повишава до 15 565 долара.

В този субкомпактен клас другите опции на пазара се предлагат по-скъпо. Това са обновения Nissan Versa (15 855 долара), Hyundai Accent (16 390 долара) и Kia Rio, която се предлага в САЩ за 16 815 долара.

Тези цени са за версии с механична скоростна кутия. Изборът на автоматична скоростна кутия увеличава цената на всички модели с изключение на Rio, който се предлага стандартно с автоматична скоростна кутия.

Цената на Spark с автомат започва от $ 15 495, а Mirage ES CVT, най-евтиният следващ вариант, може да бъде закупен с т.нар. безстепенна трансмисия за $ 16 590. Има обаче един любопитен факт за най-евтината нова кола в САЩ. Според CarsDirect, Spark се нарежда сред най-бавно продаваните употребявани автомобили на пазара.

Най-ниската цена за нова кола обаче може да промени. С появата на все повече SUV-та и кросоувъри, субкомпактният клас продължава да губи популярност и продажбата на автомобили като Toyota Yaris, Honda Fit и Chevrolet Sonic вече са прекратени в САЩ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина българска певица, звезда от "Х Фактор"

Почина певицата Нoрa Дoнчeвa. Тя cтaнa извecтнa от първото издание нa "Х Fасtоr" прeз 2011 г. Нора бе финалистка и омайваше журито с прекрасния си глас, който до съвършенство изпълваше височините. Още тогава стана известно, че Нора 15 гoдини e билa прoфecиoнaлнa пeвицa в Ню Йoрк. С нейното завръщане зa […]