Значително поскъпване на боеприпасите през 2024 година

NetNews

Базираната в САЩ Vista Outdoors (която притежава производителите на огнестрелни оръжия и боеприпаси Remington, CCI, Alliant Powder, Federal) предупреди, че се очертава световен недостиг на барут, поради което ще увеличи значително цените на боеприпасите от следващата година. Компанията цитира „глобални събития“, които накараха доставчиците да я уведомят за „безпрецедентно търсене и очакван световен недостиг на барут“, съобщава Newsweek.

Компанията, базирана в Минесота, изпрати писма до своите клиенти на 1 декември, в които каза, че ще увеличи цените на боеприпасите и барута навсякъде от 1 януари.

„Поради глобални събития нашите доставчици ни уведомиха за безпрецедентно търсене и очакван световен недостиг на барут, което доведе до значително повишаване на цените ни“, каза Брет Нелсън, вицепрезидент на компанията по продажбите на спортни стоки, в имейл. Компанията не уточнява за кои глобални събития става дума, но Newsweek пише, че войните в Украйна и между Израел и Хамас са довели до значително увеличение на търсенето на боеприпаси. През септември НАТО и съюзниците на Алианса се съгласиха да предоставят на Украйна 2,58 млрд. USD помощ, включително „ключови боеприпаси“.

Цените на патроните ще се увеличат в диапазона 1-7%, на Alliant Powder – до 10%.

Цените на боеприпасите растат от десетилетия, особено по време на пандемията от коронавируса, тъй като търсенето на боеприпаси се увеличи и веригите за доставки бяха нарушени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Чистка в руската армия, Путин арестува генерали заради нечуваните загуби в Украйна

Започна чистка в руската армия, която стига дори до военното командване. Това заяви съветникът на кмета на Мариупол Пьотр Андрюшченко, предаде агенция УНИАН. Той публикува пост на сепаратиста Юрий Евич, в който се казва, че руски генерали наскоро са били арестувани „за големи загуби“. „Съвсем логично е – това трябваше […]