Зърнопроизводителите остават в готовност да изкарат на пътя тежка техника

NetNews

Зърнопроизводителите остават в готовност да изкарат на пътя тежка техника въпреки вчерашната среща в Министерския съвет, предаде NOVA.

За разговори с премиера и аграрния министър бяха поканени част от представителите на бранша. На нея беше предложена финансова помощ от бюджета само на зърнопроизводителите, които са претърпели загуби през 2023 г. Дали това ги устройва, ще стане ясно на брифинг днес.

Останалите производители – на месо, зеленчуци, мед и други продукти, бяха обявили протест под прозорците на аграрното министерство днес с искане министър Кирил Вътев да подаде оставка. Но дали ще се осъществи, след като от правителството им предложиха помощ в размер на 150 милиона лева – предстои да стане ясно. Преди преговорите земеделците настояха за помощ в размер на 550 милиона лева.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Без премиера: Трима министри заминават за САЩ

Министрите на финансите, на енергетиката и на икономиката заминават на посещение в САЩ, предаде dariknews.bg. По предварителни планове те трябваше да бъдат водени зад Океана от премиера Николай Денков, който обаче в неделя обяви, че ще остане в България заради планираните от земеделците протести. Денков е отложил пътуването си, за […]