Ивайла Бакалова записала тайно Яне Янев заради ареста на приятеля ѝ

NetNews

Лидерът на партия РЗС Яне Янев излезе от тайни записи по разследване на Антикорупционния фонд (АКФ). „Трейлър“ от него бе пуснат преди броени дни в YouTube-канала на АКФ.

Единият от гласовете напомня на този на Янев, който бе съветник по сигурността на Бойко Борисов по време на втория му кабинет.

Председателят на РЗС реагира във фейсбук:

Пожелавам на колегите от Антикорупционен фонд да покажат на всички нас, българите, а и на финансиращите каузата им американски партньори, как с нов морал, безупречна журналистическа етика и по законов път се води борба с корупцията. Не вярвам някой да иска да гаси огън с огън, или незаконно подслушване с противоконституционни записи. Ако те не зададат тон, показвайки на всички нас българите, този нов морал и уважение към законите – то #кой ли ще го направи?”

Така на практика Яне Янев даде да се разбере, че наистина става въпрос за неговия глас.

Казусът по разследването на АКФ пък е свързан с бизнесмена Веселин Денков, който бе държан под стража около девет месеца.

Записите, изглежда, са правени от бившата „Мис България“ Ивайла Бакалова, с която Денков живее в момента.

От тях се чува как се искат пари за освобождаването на бизнесмена от ареста.

Яне Янев пък казва: „И това нещо по отношение на вашия човек – дали е в оня списък за бърз контрол“ (…) На Влади Горанов му беше казано да направи три модела… и бяха направени три матрици. Когато има чиста печалба над 1 милион лева, вече влизаш под прожектора. Когато имаш оборот над 10 милиона също си…“, коментира още екссъветникът на Бойко Борисов, явно визирайки бившия финансов министър Владислав Горанов.

Яне Янев е записан да казва още, но с особено тих тон: „Откакто фалира КТБ, бяха направени системи за заснемане в трезорите, не само на банките. На частните трезори! (…) И те наблюдават.“

Янев, изглежда, говори и за шефа на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев – в този съд се гледат окончателно мерките за неотклонение на Веселин Денков.

В разговора явно се визират и главният прокурор Иван Гешев, както и експремиерът Бойко Борисов.

„На Жоро Ушев се е обаждал два пъти Гешев. Единия път Жоро е питал Гешев какво да прави, а втория път самият Гешев се е обаждал и е казал „до дупка“. Това няма как да стане без Борисов“, обяснява още тайно записаният Яне Янев.

Цялото разследване на АКФ пък се очаква да излезе в близките дни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-скъпото място за паркиране в света

Място за паркиране в Хонг Конг бе продадено за рекордните 1.3 милиона долара.Според BBC, позовавайки се на местни медии, това е едно от местата за паркиране, продавани в луксозния жилищен комплекс Mount Nicholson в престижния жилищен район The Peak. Отбелязва се, че комплексът Mount Mount Nicholson с изглед към пристанището […]