Ивайло Мирчев: Г-н Главен прокурор, ако бяхме излезли от мутренските времена, щяхте ли да сте на поста си днес?

NetNews

"Не знам дали сте виждали какво прави третокласник, когато не иска да си напише домашното. Ей това се случва напоследък в българския парламент. Родителите веднага ще ме разберат. Пояснявам за останалите – третокласникът прави всичко, ама всичко възможно да избегне писането на въпросното домашно: прави се, че няма домашно; домашното всъщност е за друг ден; домашното е за друг клас; точно него са го освободили от домашното; той това домашно си го знае, няма нужда да го пише; боли го зъб; боли го малкото пръстче на дясната ръка и не може да пише; гладен е и не може да се съсредоточи… Схванахте картинката.

Е, и при нас в парламента е така напоследък. Партиите на статуквото са готови на всичко, само и само да не си напише този парламент домашното по предмета “Съдебна реформа”. То не бяха процедурни трикове и провалени кворуми, то не бяха спорове за несъществени работи с часове, то не бяха абсурдни вотове… Превърнаха гласуването на актуализацията на бюджета в тотален цирк – чак днес мина актуализираният бюджет на Здравната каса. Да го е срам човек да гледа. И защо това? Само и само да не може Правна комисия да си проведе заседанието и да не може да гласува проблемните за Гешев и придворните му закони. Когато заседание все пак се състои – както стана днес – то бива прекратено, преди да си довърши работата, под предлог, че не може да се дублира с пленарно заседание, нищо че пленарното заседание междувременно бива отложено за по-късен час".

Това написа във Facebook публикация народният представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Естествено, към цирка, разиграван от нашите парламентарни “третокласници” се добавят и изявите на главния прокурор. На въпросите на Надежда Йорданова за неразследваните пачки и кюлчета, главният прокурор отговори с демонстративно снизхождение – не можел да казва на прокурорите какво да правят. Освен това – пак по негови думи – за резултатите от борбата с корупцията бил виновен Наказателният кодекс от времето на Тодор Живков. А за разкош по-рано днес Гешев нарече нашите законопроекти за реформиране на системата “обезкостяване и тричане на българите” и заплаши, че ако бъдели приети, престъпността щяла да скочи и внезапно щели сме да се върнем в мутренските времена от 90-те. Ама, г-н Главен прокурор, ние излизали ли сме от тези години наистина? Ако бяхме излезли, щяхте ли да сте на поста си днес? Не мисля", допълва Мирчев

"За такива сценки говорим в този парламент. И докато при третокласниците е донякъде разбираемо и обяснимо да търсят изход от задълженията и отговорностите си, то когато говорим за народни представители, натоварени с управлението на държавата, подобно поведение може да бъде обяснено единствено с тежки задкулисни зависимости. И страх. Страхът, че наближава моментът, в който тази държава ще се освободи от корупционния захват, който я души и ще си поеме дълбоко и свободно въздух за първи път от десетилетия. Каквото и да направите, моментът наближава, дами и господа от статуквото. България ще бъде свободна. А Вие ще завършите годината със “Слаб (2)”, завършва народнният представител.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов с ново словоизлияние

"Хърватия може да започне да сече евро монети, след като в петък централната ѝ банка и Европейската комисия подписаха Меморандум за разбирателство, конкретизиращ как ще става производството им, когато получи разрешение да се присъедини към Еврозоната". Това написа бившият министър-председател на България Бойко Борисов във Facebook. "Поздравявам Хърватия и нейния […]