Ивайло Мирчев: Никой от ДБ не е преговарял за порции и постове

NetNews

Никога не е ставало дума за порции, постове, никой от ”Демократична България” не е преговарял за това. Това написа депутатът от ДБ Ивайло Мирчев. Вижте още какво коментира той:

"Лидери на партията на Слави твърдят през последните дни, че в разговорите ни с тях е ставало дума за постове и порции във властта. Ами не. Нито за момент не е била това темата. Призна го Тошко Йорданов от трибуната на НС. Думите му са: "ДБ казаха, че няма да гласуват за кабинет, в който няма възможност да одобрят имената.".

И това е самата истина – няма как да подкрепим кабинет, докато не сме сигурни, че ще провежда нашите политики, няма да е зависим от ДПС и персоналните назначения в него отговарят на нашите изисквания.

Точно това сме заявявали публично в кампанията си и след 11 юли, когато започнаха разговорите за кабинет.

Ние защитаваме интересите на хората, които ни повярваха и гласуваха за нас. Изпълняваме всяко едно наше обещание в кампанията. Няма да направим компромис с това, само защото на група с 65 депутата им е хрумнало да се държат все едно са 165.

Няма да направим компромис и с конкретните личности в кабинета, още повече, когато за премиер се предлага мениджър продажби в микрофирма, а за МВР и вицепремиер – офшорен адвокат, със серия медийни публикации за плагиатство и подозрителни връзки във фирми с меко казано спорни фигури.

Ще продължаваме да се държим по същия начин и да не предаваме доверието на хората, които ни подкрепиха!"

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Градушка като орех падна в родопско село след два месеца без дъжд

Градушка с размерите на орех падна в доспатското село Црънча, съобщи кметът Недко Хаджиев, цитиран от БТА. Леденият валеж е нанесъл сериозни поражения на реколтата на фермерите. Независимо от щетите, ледените зърна са по-скоро напоителни след два месеца без дъжд в селото, коментира кметът. Според него толкова едра градушка не […]