Иванов за разговора си с Трифонов: Няма да превръщам срещите си в медийно позорище

NetNews

"Демократична България" беше създадена, за да очертаем нашето разбиране за модела "Борисов" и модела "ГЕРБ". Много е важно да заложим на един дългосрочен политически проект и "Демократична България" е точно такъв. Това не е някаква конюнктурно моментна сбирка, която ще съществува от ден до пладне. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Отказахме да подкрепим правителство от "Има такъв народ", което беше сглобено да премине лесно в зависимост", допълни Христо Иванов.

"Длъжен съм да отговарям в парламента на всички въпроси, които получавам. Дори когато си даваш сметка, че това може да се манипулира. Спецпрокуратурата е политически орган и затова трябва да бъде закрит. Нека посещението на Гешев в НС да не се превръща в сублимен момент. Да си мислиш, че ще водя коалиционни преговори с ГЕРБ и ще се скатавам от Гешев, е форма на амнезия. Гешев се появи едни-два пъти. След това ще трябва да се появява всеки път, когато го повикат. Един път ще може да се прави на идиот ли беше казал Борисов?! Да, той ще се прави, че няма правомощия да влияе. Но ние ще обезкостим неговата власт. Тя не се свежда до отделни въпроси. Да, ще прави номера, ще избира кога и как да се появява", коментира Иванов.

"Кой провали заседанието на правната комисия, когато трябваше да се гласува закриването на спецпрокуратурата. Провалиха го двама симпатични колеги от БСП / бел. ред – водещата добави имената на Крум Зарков и Явор Божанков/. Това заседание беше тутакси закрито. Радев е в кампания. Срещу него има особена коалиция на враждуващи сили, част от която уж го подкрепят – БСП и ИТН. Трябва да осъществим много добър фокус върху закона за съдебната власт. В тази работа нямаме много съюзници", допълни съпредседателят на ДБ.

"Кръгът е сложен. В това, което се случва има неконспиративен смисъл. Бяхме 12 години в полуавторитарен личен режим на Борисов. Винаги е имало една партия, която печели. Винаги неотменими са ДПС. Слави се опита да се държи сякаш е следващия голям. Счупването на тази нагласа е трансформация изобщо за политиката. В следващият парламент няма да може да има концентрация на едно място. Това означава разговор. Кой носи отговорност, как се е взело едно или друго решение – това трябва да е публично. Ние няма да се правим на идиоти и няма да казваме, че ще провеждаме всичките си разговори публично", каза още Иванов.

"Слави концентрира господарски обем от решения в ИТН. Ние трябваше да започнем много от рано този разговор. Прозрачни трябва да са ключовите решения. Когато г-н Трифонов ме покани на този разговор, дълго разсъждавах дали да отида. Бяхме се разбрали да е частен разговор. За първи път се срещахме. Направих си някои изводи. Лесно е да скоча и аз да разказвам някакви неща, но не съм си позволил нито един цитат. Имам лош навик да ценя собствената си самооценка", допълни той.

"Реших да се отзова на поканата, няма да коментирам теми за здравето му. Ние ще трябва да комуникираме. Свършил съм си работата. Аз ще разговарям с политическите сили, с които има да се върши работа. Няма да превръщам срещите си с тези хора в медийно позорище. Не зная, след като те го правят, как ние ще комуникираме в следващия парламент. Обясних на г-н Трифонов защо ние не подкрепихме неговото първо правителство и да му кажа как можем да спасим третия мандат. Бях длъжен да го направя. Няма да вадя избрани фрази от този разговор", коментира Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Статуя на командващ конфедеративните сили беше свалена

Най-известната статуя на командващия конфедеративните сили по време на гражданската война в САЩ Робърт Лий беше свалена днес от постамента си в град Ричмънд, щата Вирджиния, предаде Ройтерс, съобщи БТА. Агенцията отбелязва, че това е станало след продължила една година съдебна битка за съдбата на монумента, който беше и във […]