Иванчева: Честита победа, „Младост“!

NetNews

Честита победа мили приятели, мили съкварталци от Младост.

Имам прекрасна новина, а тя е че макар и след време успяхме да защитим от застрояване 5те междублокови пространства от протестите август/ септември 2016г!

Терените, които през 2016-2018г трябваше да се застроят, терените, които гражданите на Младост се вдигнахме на протест вече са терени спасени от застрояване!

Чувствам се много доволна, че борбата ми за защита на зелените площи, междублоковите пространства даде резултат макар след време.

Тази снимка е детска площадка до бл. 20 в „Младост“, която трябваше да бъде застроена. За съжаление тогавашния кмет, който Столичния общински съвет назначи служебно на моето място Румен Русев с тогавашният гл.арх.Стефан Стефанов (сегашен кмет на район Младост) отрязаха двете катерушки, които бяха здрави и се ползваха от децата. Деца, които бяха много активни в защита на тази т.н. детска площадка.

Днес в заседание на Столичен общински съвет преди минути с единодушие бе гласувано теренът до бл. 20, терен пред бл. 61, терен зад бл. 320, терен до бл. 401 и терен зад бл. 70 да бъдат предоставени за управление на кмета на район „Младост“.

Едновременно с работа по преместване на тези 5 терена работихме и по преместване на други 12бр проблеми междублокови пространства, който трябваше да се застроят. За шест месеца успяхме след разрешение на г-жа Фандъкова, че СО разрешава да се заменят терените, успяхме да получим съгласието на инвеститорите (строители, собствениците на имотите), че са съгласни да бъдат преместени на общински терен на „Софийски имоти“ до супермаркет ХИТ. Успяхме да направим проект, в които всеки инвеститор да получи застрояването, което му се полага. Арх.Здравко Здравков и екипа му съдействаше на екипа ( гл.арх.Ст.Стефанов, арх.Семова и др.) от р-н Младост за изготвянето и одобрение на проекта.

В деня на задържането ни бяхме при зам.кмет Ралица Стоянова, за да се задейства процедура по разменяне( заменяне) на терените.

След задържането ми, всичко остана до етап който е неясен, замразен, забравен …

Но аз ще повдигна отново тази тема и ще работя за неговата реализация тъй като е вложен много труд и е важно за нас хората от Младост да се намалят междублокови застроявания!

Аз, ако бях кмет веднага щях да се погрижа тези пет терена да станат детски/фитнес площадки с което ще се защитят терените от бъдещи застроявания.

Остават още проблемни площи за спасяване, така че мили съседи да не се предаваме, а да оставяме.

Нещата се получават.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ отпуснаха 61 милиона долара за 74 научни атомни проекта

Министерство на енергетиката на САЩ отпуска над 61 милиона долара за 74 проекта в областта на атомната енергия в страната. Те ще подкрепят развитието на атомните технологии, ще подобрят инфраструктурата и ще осигурят кариерно развитие в повече от 40 американски университета. Проектите ще помогнат за постигане на нулеви емисии до […]