Иван Иванов: ГЕРБ търси хаос, умишлено оставиха хартиените бюлетини

NetNews

„Хората са крайно изнервени от противоречивите действия на правителството в тази тежка обстановка. За разлика от другите европейски държави при нас нещата вървят доста хаотично – без никакъв протокол, без ясно записани правила“, каза в ефира на телевизия Евроком народният представител от БСП Иван Иванов като добави:

„При нас всичко се случва според настроенията на министър-председателя, дори и заповедите, които здравният министър издава за това кое ще се затваря и кое не“.

„Поведението, най-вече на управляващите, доведе до разрив между гражданите и народните представители. Колкото повече отива към края си този изчерпан парламент, толкова поведението на някои от управляващите става все по-непоносимо. Рейтингът е нисък не само заради случайно попадналите хора в него, но и заради законите, които той кове“, обясни депутатът от левицата.

„ГЕРБ показаха, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено“, категоричен бе Иван Иванов като уточни: „Те не спират да се опитват да си осигурят комфорт по време на изборите посредством скандала с охранителните фирми, най-вече като им осигурят дългогодишно присъствие до властта“.

Социалистът даде оценка и на опита да се промени Закона за частната охранителна дейност: „Несъстоятелно е предложението на управляващите да разрешат на осъждани хора да се занимават с охранителна дейност и ние да поверим сигурността си в техните ръце. По този начин ще реабилитират така наречените мутри. Това е нелепо и не трябва да стига до второ четене, в противен случай ще станем куриоз в Европейския съюз с подобни предложения“. Мнението на Иванов е, че по този начин управляващите искат да “убият“ по-малкия бизнес.

„Всички знаят каква е печалната практика с подизпълнителните фирми.“ Той даде за пример автомагистралите, при които не се знае какво се строи, некачествени пътища се срутват, ремонтират ги след един- два месеца, а накрая не се плаща на подизпълнителите и хората страдат. Социалистът възмутено коментира и факта, че този законопроект не мина през Правната комисия, а през Комисията за вътрешна сигурност и обществения ред.

„Вместо да се чуят всички мнения беше вкаран по бързата писта“, обясни той. Единственият вариант предстоящите парламентарни избори да бъдат честни, е да са масови. „Хората трябва да знаят, че всичко това, което в момента им се натрапва от управляващите за коронавируса е с една единствена цел – да ги заплашат. Гласуването не е по-опасно от това да отидеш до магазина“, обясни народният представител от БСП. По думите му на идващите парламентарни избори основният сблъсък ще е между ГЕРБ и БСП.

„Всеки недоволен от властта трябва да знае, че без БСП, ГЕРБ няма как да бъде съборена и извадена от управлението. Ние подадохме ръка на тези всички извънпарламентарни партии с една обща цел – провеждане на честни избори“, подчерта социалистът. „ГЕРБ умишлено на тези избори наред с машинното гласуване, оставиха и гласуването с бюлетини. Разбирате какъв хаос ще настъпи накрая, когато трябва да се събира документацията от машина, с хартиените бюлетини и броенето на преференции“, критикува Иван Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каква е жената според любимата й секс поза

Повечето от нас биха излъгали, ако кажем, че нямаме любима поза в секса. Различните позиции не само предлагат различни видове удоволствие, но предпочитанията ни също показват няколко неща относно нашата личност, пише trafficnews.bg. Ездачка Обикновено жените, които харесват ездачката – позата, в която жената е отгоре, независимо дали е с […]