Иван Манев, ПП: Работим за по-евтин газ

NetNews

„Цената, на която ние купувахме газ и беше договорена преди две години, беше достатъчно висока. Имаме вече информация, че държави са договорили в пъти по-ниска цена на газа от същия този „Газпром“. Газ, който минава през „Турския поток“ през България“.

Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Иван Манев в студиото на „Денят ON AIR“.

„След като договорената цена за България е толкова висока, не е толкова трудно да се намери по-евтина газ“, допълни депутатът.

По думите му цената, която е договорена, е по-ниска от тази от „Газпром“.

„Газът ще потече юни месец. Има договорени 2 кораба. Количеството не е голямо, а просто ще гарантира непрекъсваемост, за да може да изпълняваме нашите планове за газозахранване на нашата мрежа. Това ще даде време на енергийния съвет да реши как да бъдем енергийно независими“, коментира гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че газът от САЩ ще се разтовари на терминалите в Гърция и Турция, за да стигне до българския потребител.

„Бившият шеф на „Мет“ сега е шеф на „Булгаргаз“, защото ние търсим шеф на „Булгаргаз“ и къде другаде да го търсим, освен сред големите оператори и играчи на пазара“, каза Манев.

И завърши, че силно работят в посока отоплението през следващия зимен сезон да бъде по-евтино, отколкото е било този.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кирил Симеонов, ИТН: Ще предложим 50 лв. добавка за всяко дете, 0% ДДС за хляба

„На предишния коалиционен съвет си оставихме вратичка за предлагане на нови мерки. Една от тях е увеличаване на прага по задължителна регистрация на 100 000 лв. Сред другите предложения са освобождаване на акциз на електрическата енергия, и този на газа, който се използва за моторно гориво“. Това каза депутатът от […]