Ивелина Берова: Има две Българии

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"Има две Българии – на селото, което постепенно обезлюдява, и на града, където хората отиват да търсят работа и имат светски живот. Въпреки че всяко населено място сигурно е отделна България". Това каза пред БНР Ивелина Берова, пътуващ фотограф.

"В моите срещи в българските села погледът е насочен отвъд проблемите, към изконно човешкото, към по-общочовешките ценности. Ежедневното и битовото е факт, който не се коментира", сподели фотографката и добави, че винаги среща отворени сърца, където и да отиде:

"Може би това е заради подхождането ми с голямо уважение към всеки, с когото разговарям или снимам. В малките населени места вниманието към отделния човек се разбира като уважение и хората са щастливи, че някой им обръща внимание".

Берова разказа, че пътуванията ѝ из България са лично търсене на корените ѝ: "Това ми дава сила. Научавайки повече за рода ми, за хората и за начина им на живот, ми порастват криле, те ми дават безрезервно от мъдростта си".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

6 двойки в зодиака, обречени на нещастна любов

Според астролозите някои двойки от зодиакалния кръг не могат да изградят силна и стабилна връзка. Ето кои са те според struma.bg: Овен и Телец Тези два знака очевидно не са един за друг. Всеки пламенно защитава позицията си и в случая е трудно да се намери компромис. Близнаци и Козирог […]