Иво Инджов: Три теми табу има в предизборната кампания

NetNews

Коментар във "Фейсбук" на Иво Инджов

Ето ви поне три теми табу в предизборната кампания, които ми правят впечатление: – Коровавирусът, ваксините, маските, смъртността. Като медиен изследовател все пак се радвам, че националистът Костадинов в качеството му на кандидат за президент – антиваксър, ше вкара тези теми в оборот и ше принуди субтилните антиваксъри и популисти, милеещи за "свободния избор" на българина, да заемат по-ясни позиции.

– Съдбата на Маришкия басейн. Борбата с климатичните промени налага безпрекословно затваряне на въгледобивното производство и производството на ток от въглища. Ясно е, че това ще бъде голям удар върху поминъка на поне няколко общини, а без евтиното му производсто токът може да добие космическа цена.

Докато бранят правото ни на крайно "мръсен" ток с популистки плам, синдикатите и повечето политици така и не са седнали да договорят зеления преход там. В предизборните изяви темата се повдига много предпазливо.

– Реформа на модела на обществените медии, на СЕМ и на модела на финансирането на медии с публични средства. През юни служебният министър Велислав Минеков организира една много полезна дискусия, но след нея не бяха създадени работни групи.

След това – пълно политическо мълчание, целта на миналогодишните протести пред БНТ очевидно е забравена, а политиците от "отбора" на промяната обикалят ударно тв студиата… И т.н., и т.н…

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Над 11 600 ученици отиват на практика в реална работна среда

Повече от 11600 ученици ще се включат в практически обучения в реална работна среда. От тях 2523 ще участват в занятия от приоритетни направления, които са важни за развитието на икономиката. Такива са машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, транспортните услуги и др. Тези възможности се предоставят чрез новия проект на […]