Избраха още 10 изпълнители за големия финал на „Евровизия“

NetNews

Приключи вторият полуфинал на конкурса „Евровизия” в Торино, предаде БНР. От 18 кандидати, бяха избрани още 10 финалисти за големия финал в събота. В първия полуфинал отпадна българската рок-група Intelligent Music Project.

Интригата на втория полуфинал бе в изявите на малтийката Емма Мускат, позната на италианската публика от телевизионното шоу „Амичи” и на италианеца Ахиле Лауро, който представя Сан Марино, като от Италия не можеше да се гласува този път. Те пяха един след друг: тя с чудесен глас, той оригинален със своя предизвикателен рок с парчето „Stripper”, изправи публиката на крака, освен, че целуна в устата своя китарист. Срещу всички прогнози те не успяха, което разочарова специалистите най-вече заради Ахиле Лауро.

За големия финал в събота се класираха изпълнителите на Финландия, Сърбия, Азербайджан, Австралия, Естония, Румъния, Полша, Белгия, Швеция и Чехия. Гост на шоуто бе вокалната група Il Volo, но без Джанлука Джинобле с положителен ковидтест. Водещите на събитието – певците Лаура Паузини и Мика, пяха в името на мира по музика на Стинг и Пати Смит. На финала в събота ще се състезават 25 страни с включването на Италия, Германия, Англия, Франция и Испания.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Синдикат "Защита" проведе протестно автошествие

В деня на професионалния празник на медицинските сестри – лекари и здравни работници и членове на синдикат „Защита“ излязоха на протестно автошествие, предаде БНТ. Недоволството им е предизвикано от неизпълненото обещание на премиера Кирил Петков от началото на април за повишаване на заплатите в сектора, както и заради неизплатените ковид […]