Известен писател получава писма от паралелна вселена

NetNews

Всеки е чувал за теорията за съществуване на паралелни вселени. Някои са скептични към нея. Но има хора, чиято увереност в съществуването на паралелна вселена не може да бъде разклатена, защото в момент, когато два свята се пресичат, те се оказват в самия център на пресичането. Един от тях е руският писател Евгений Петров, известният съавтор на „Дванадесетте стола“ и „Златният телец“.

Писателят има много необичайно хоби: той събира пощенски пликове, получени извън пределите на Русия. Попълва колекцията си чрез прост и много ефективен метод за получаване на писма от всяка страна във всяка част на света. Петров, който говори няколко чужди езика, изпраща писмо до избраната държава, като преди това измисля града, адреса и името на получателя. Когато пише текста на писмото, писателят дава пълна свобода на въображението си и описва интересни измислени от него житейски ситуации. След 2-3 месеца писмото се връща, украсено с множество печати и марки на пощенските власти на чужди държави с неизменната бележка „адресът е неправилен“.

Но с писмото до и от Нова Зеландия се случва странна история. През април 1939 г., като изобретил както обикновено града (Hydebirdville), адреса (St. Reitbeach St.) и адресата (Merrill Ojin Weasley), Петров изпраща писмо със следното съдържание: "Скъпа Мерил! Новината за смъртта на чичо Пит ме шокира. Съчувствам на вашата скръб. Дръж се. Надявам се, че Ингрид се справя добре. Целунете дъщеря ви от мен, тя вероятно вече е пораснала много. Ваш приятел Юджийн".

През август същата година Петров изважда писмо от пощенската кутия със син печат от новозеландската пощенска служба. Вместо очаквания плик с обичайния надпис "Адресът е неправилен", той намира чист плик, адресиран директно до него. Подателят е Merrill Ogin Weasley, 7 Reithbeach, Hydebirdville, Нова Зеландия – т.е. писмото пристига от измисления от писателя адрес и личност. А отговорът е: „Скъпи Юджийн! Прав си, смъртта на чичо Пит беше ужасен шок за нашето семейство. Затова ще ми простите за забавянето с отговора. Ингрид се справя добре. Двата дни, които прекарахте с нас, ние ги помним като един от най-хубавите дни в живота ни. Мечето, което донесохте от Русия и подарихте на Глория, сега е любимата ѝ играчка. Тази есен Глория ще бъде във втори клас. С уважение, Мерил Уизли".

Онемелият Петров първоначално решава, че непознатата новозеландка, след като е получила странно писмо, също е решила да се пошегува. Но след писмото от плика писателят изважда снимка, на която присъства и самият той до непознат мъж. На гърба на снимката е изписана датата 10/09/1938.

Евгени Петров прекрасно си спомня този ден от миналата година. Тогава, след като плува в морето, той се разболява от тежка пневмония и е откаран в болницата. Лекарят предупреждава близките, че пациентът има много малък шанс да оцелее. Така че в този ден не може и дума да става за Нова Зеландия или някакво пребиваване там.

Шокираният Петров изпраща второ писмо до Хайдебирдвил, за да разбере какво е това: съвпадение? Мистика? Шега? Но Втората световна война започва и всичко друго остава на заден план.

На 2 юли 1942 г. в Ростовска област е свален самолетът, с който фронтовият кореспондент на вестник „Правда“ Евгений Петров се връща от Севастопол в Москва. Почти веднага след неговата смърт на московския адрес на писателя пристига друго писмо от новозеландския Hydebirdville. “Скъпи Юджийн! Сигурно сте объркали нещо. Онзи ден наистина плувахте, но не в Черно море, а в езерото. Водата беше студена и много се притеснявахме за теб. Но ти каза, че не аз, новозеландецът, трябва да уча един руснак как да се страхува от студа. И добави, че ти е било съдено да умреш не от студа, а при самолетна катастрофа. Ето защо, моля ви искрено: летете възможно най-малко. Ваша Мерил Уизли".

През 2012 г. въз основа на тази история е заснет филмът „Плик“ с американския актьор Кевин Спейси в главната роля.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Мангъров: Прибързано е да се вкарват ваксини срещу COVID

Ръкoвoдитeлят нa СОVID-oтдeлeниeтo в Инфeкциoзнa бoлницa дoц. Aтaнac Мaнгърoв нe се e зaпиcaл в cпиcъцитe c мeдици нa първa линия, кoитo ca гoтoви дa се вaкcинирaт cрeщу кoрoнaвирус. Прeд Дeбaти.бг инфeкциoниcтът рaзкри, чe имa ceриoзни рeзeрви към вaкcинитe cрeщу СОVID – ocнoвнo зaрaди крaткия пeриoд, в кoйтo ca били cъздaдeни. […]