Извънредна новина! Арестуват капитана на „Вера Су“ и втория му помощник

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Предстои до 72 часа да бъдат задържани капитанът и вторият помощник- капитан на кораба "Вера Су". Това съобщи на брифинг в Окръжна прокуратура окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Окръжният прокурор уточни, че ще се настоява за налагане на мярка "постоянно задържане" на двамата.

Стана ясно, че вчера са иззети корабните документи: корабен дневник на палуба, на машини, 46 сертификата, касаещи корабът и трудовите договори. Цялата тази документация е неразделна част от досъдебното производство. Делото е дадено за наблюдение на Националната следствена служба. Техни представители ще бъдат утре в съда в Добрич.

Радослав Бухчев отбеляза, че са приключени разпитите пред съдия, предстоят разпитите на капитана и втория помощник-капитан. Щом приключат те ще бъдат привлечени като обвиняеми.

Окръжният прокурор обясни още, че между 5 и 15 години "лишаване от свобода" може да получат при доказване на вината, като присъдата може да претърпи изменение в хода на делото.

Продължава работата по трите направления: изясняват се факти и обстоятелства, довели до засядането на плавателния съд край Камен бряг, съществува ли опасност за флората и фауната в района и дали действията на държавата са навременни и адекватни във връзка със случая.

Окръжният прокурор съобщи още, че днес е получен сигнал за назначена проверка, касаеща щетите за околната среда. Върховния касационен съд и Апелативната прокуратура във Варна наблюдават случая. Утре предстои митническа проверка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кадиев: Трябва нов мораториум върху кредитите

Може да се направи мораториум на банковите кредити. Миналата година го направихме за шест месеца и проработи, помогна на икономиката. Сега в момента, представете си, че сте едно предприятие, което е имало 5000 лева сметка за електроенергия, потребява същата енергия, нищо не се е променило и изведнъж сметката му е […]