Извънредна новина за разстрела на бизнесмена край Сливен

NetNews

По съкратена процедура, с разпит само на двама свидетели и едно вещо лице ще се проведе делото за убийството на сливенския бизнесмен Стоян Стоянов, стана ясно на финала на разпоредителното заседание в сливенския окръжен съд, пише "Монитор".

Заседанието, което се очаква да приключи с осъдителна присъда, е насрочено за 12 май. На подсъдимата скамейка е 36-годишният жител на село Панаретовци Иван Господинов Георгиев, който бе задържан през август м.г. след като на 21 юли в сух напоителен канал, затрупан с дърва бе открито тялото на жертвата.

При аутопсия на трупа бяха намерени 7 куршума, тялото е било влачено над 100 метра, за да бъде скрито във вадата. В хода на досъдебното производство е установено, че стрелецът е сложил силиконови ръкавици, за не остави следи на местопрестъплението.

Трупът на 45-годишния мъж, който имал овощни градини в землищата на няколко села, бе открит застрелян със 7 куршума около 6,00 часа на 21 юли под купчина сухи клони. Смъртта е настъпила около 13,30-14,00 часа предния ден, стрелбата е била извършена с преправен в боен газов пистолет Байкал, стрелецът е била на разстояние от метър-метър и половина.

Куршумите са били разпръснати по цялото тяло, два са заседнали в главата, единият е преминал през сърцето. В установяването на извършителя се включиха топ-криминалистите както от Сливен така и от ГД НП, огромно съдействие оказали от института по психология на МВР, Научноизследователският институт по криминалистика и служители на РУ-Сливен, отдел "Разследване", сектор "НТЛ".

Проверени са били записите на всички видеокамери в огромен радиус, тъй като имало сведения за придвижване на съмнителен бус в района по времето, когато Стоян е бил убит. До извършителя се стигнало чак на 6 август, когато при претърсвания на негов имот полицаите открили в една от кухините на оградата скрития там и разглобен на части пистолет.

Повдигнатото обвинение, ако бъде доказано в съдебна зала се наказва със затвор от 15 до 20 години, възможен и доживотен затвор без право на замяна. На този етап подсъдимият, който е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, отказва да признае събраните факти и обстоятелства по делото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Десетки хиляди македонци живеят в чужбина

Броят на македонските граждани, които живеят в чужбина, надхвърля 60 000 души. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония. Швейцария е държавата, приела най-много македонци. Около 16 000 македонски граждани живеят в страната. Следва германия с 10 000 македонци. В Италия живеят 6000. Информацията е част […]